O ilde taziye yemeği kaldırılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Taziyelerin Ekonomik Yükü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, cenaze evlerinde üç gün boyunca taziyelerini iletmek için gelen yüzlerce kişiye yemek verilmesi, bazı yas sahiplerini ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Maddi durumu iyi olmayan yas sahipleri, acılarının yanı sıra yemek masraflarıyla da baş etmekte güçlük çekiyorlar.

Taziye evlerinde verilen yemeklerin maliyetlerini azaltmak ve israftan kaçınmak amacıyla Mardin Valiliği ve İl Müftülüğü işbirliği yapmaya karar verdi. Bu kapsamda, ilk toplantı İl Müftülüğü’nde gerçekleştirildi.

‘Taziyeler Kısa Tutulmalı’

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, israfa neden olan taziye yemeklerinin toplumda rahatsızlık yarattığını belirterek, “Taziyeye gelenlere yemek verme alışkanlığının önüne geçmek için şu adımların atılması gereklidir. Taziyeye gelen kişilere yemek ikramı yapılması, toplum vicdanını rahatsız eden bir durumdur. Taziyeye gelenlerin yemek beklentisi toplumda kınanmalı ve yas evlerinin sohbet mekanlarına dönüştürülmesine izin verilmemelidir. Taziyelerin kısa tutulması ve akşam ezanı ile bitirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

‘Taziye Yemekleri Kangren Haline Geldi’

İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ise taziye yemeklerinin kaldırılması için aylar öncesinden çalışmalara başladıklarını ve bu konuda birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Taziye yemeklerinin kaldırılması için camilerimizde hutbeler okunacak ve vaazlar verilecek. Eğer taziye yakını bir hayır yapacaksa, inşaat halindeki bir camiye, bir Kur’an kursuna veya ihtiyaç sahiplerine yardım edebilir. Taziye evlerinde üçüncü gün verilen yemekler gerçekten vicdanları sızlatmaktadır. Bu duruma bir son vermek için hep birlikte çalışmalıyız. Taziye yemekleri artık kangren hale gelmiştir. Bugün başlamak üzere, bir milat olacak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen programa katılıyor

Sırrı Süreyya Önder, TBMM’de anılıyor. Anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

İsrail’in vurduğu Yemen’deki Sana Havalimanı’nda tüm uçuşlar durduruldu

Yemen’deki Husiler, İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Sana Uluslararası Havalimanı’nda tüm uçuşların belirsiz bir süreyle durdurulduğunu açıkladı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

AKP’li kurmaylar Özgür Özel’e saldırıyı değerlendirdi

AKP’li kurmaylar, CHP lideri Özgür Özel’e yönelik saldırıyı değerlendirdi. Öte yandan AKP’li isimler, Özgür Özel’e saldırıyı düzenleyen failin geçmişte birçok suçu bulunmasının, infazla ilgili yürütülen çalışmaları etkilemeyeceğini söyledi.

Sırbistan’da öğrenciler sokaktan çekilmiyor: Erken seçim talebi sürüyor

Sırbistan’da Novi Sad kentinde bir tren istasyonu ön cephesinin çökmesiyle 16 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından başlayan protestolar, altı ay sonra büyüyerek devam ediyor. Özellikle öğrenciler, hükümete karşı artan öfkenin öncüsü oldu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir