Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inancı ne? Hindistan ve Pakistan nüfusu ne kadar?

Hindistan ve Pakistan, Güney Asya’nın önemli iki komşu ülkesi olarak dikkat çekiyor. 1947’de İngiltere’nin sömürge yönetiminden ayrılarak bağımsızlıklarını ilan eden bu ülkeler, dini inançları ve nüfus yapılarıyla öne çıkıyor. Hindistan, Hinduizm’in merkezi olarak bilinirken, Müslümanlar ülke nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Diğer yandan, Pakistan resmi olarak İslam’ı benimseyen ve Müslüman çoğunluğa sahip bir ülke. Peki, Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inançları nedir ve Müslüman nüfusları ne kadar?

HİNDİSTAN’IN DİNİ İNANCI VE MÜSLÜMAN NÜFUSU

Hindistan, dini çeşitliliğiyle bilinen dünyanın en büyük demokrasisi ve ikinci en kalabalık ülkesidir. 2011 nüfus sayımına göre, Hindistan’da en yaygın din Hinduizm’dir (%79,8). İslam ise (%14,2) oranla ikinci sırada yer alır. Hristiyanlık (%2,3), Sihizm (%1,7), Budizm (%0,7) ve Jainizm (%0,4) gibi diğer dinler de Hindistan’da varlığını sürdürmektedir. Ülkede yaklaşık 200-226 milyon Müslüman yaşamaktadır ve bu da dünyanın en büyük Müslüman azınlığını oluşturur. Hindistan, Endonezya ve Pakistan’dan sonra en yüksek Müslüman nüfusa sahip üçüncü ülke konumundadır.

PAKİSTAN’IN DİNİ İNANCI VE MÜSLÜMAN NÜFUSU

Pakistan, nüfusunun %96,68’ini Müslümanların oluşturduğu bir ülkedir. Ülkede Müslümanların çoğunluğu Sünni iken, %15-20’si Şii mezhebine mensuptur. Pakistan, İran’dan sonra dünyanın en büyük Şii nüfusuna sahip ikinci ülkesidir. Hristiyanlar, Hindular, Sihler ve Budistler gibi diğer dini gruplar ülkenin nüfusunun sadece %3,32’sini oluşturur. İslam, Pakistan’ın hem devlet yönetiminde hem de toplumsal yapısında temel bir role sahiptir. Ülkenin anayasası, eğitim sistemi ve kültürel hayatı İslami prensiplere dayanır.

HİNDİSTAN VE PAKİSTAN’IN NÜFUSU

Hindistan: 2025 yılı itibarıyla Hindistan’ın nüfusu yaklaşık 1,438 milyar kişidir. Bu, Hindistan’ı dünyanın en kalabalık ülkesi konumuna getirir. Ülkenin dini çeşitliliğini yansıtan 200-226 milyon Müslüman, nüfus yapısını zenginleştirir. Son yıllarda tıbbi ve tarımsal gelişmeler, Hindistan’da nüfus artışını hızlandırmıştır.

Pakistan: 2025 yılında Pakistan’ın nüfusu yaklaşık 241,49 milyon kişidir. Bu da ülkeyi dünyanın en kalabalık beşinci ülkesi haline getirir. Nüfusun %96,68’i Müslüman iken, yüksek doğum oranı nedeniyle 2050 yılına gelindiğinde nüfusun 300 milyona yaklaşması beklenmektedir.

Related Posts

SON DEPREMLER 7 MAYIS KANDİLLİ VE AFAD || Marmara’da korkutan deprem! Az önce deprem mi oldu? Son deprem nerede, ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler 7 Mayıs Kandilli ve AFAD listesi bugün en çok merak edilenler arasında yer alıyor. 23 Nisan’da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesinde tedirginlik devam ederken bu sabah yeni bir deprem daha kaydedildi. Marmara Ereğlisi açıklarında saat 08.07’de 3.0 büyüklüğünde deprem oldu. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde / şiddetinde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler tablosunu haberimizde derledik. Peki, son deprem nerede ne zaman saat kaçta oldu? İşte son dakika depremler 6 Mayıs AFAD ve Kandilli tablosu…

AB Acil Sağlık Ekibi kıyafetleri Uşak Üniversitesi’nden

Uşak Üniversitesi bünyesindeki Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de birçok kamu kurumunun kıyafetini tasarımladıktan sonra şimdi de Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi (RescEU EMT) için kıyafet üretimine başladı.

‘Siber güvenlik programlarının sayısını artıracağız’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Temel hedefimiz; üniversitelerimizin rekabet gücünü artırmak, sürdürülebilir bir yükseköğretim sistemi inşa etmek, üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası itibarını güçlendirmek adına atılması gereken somut adımları içeren bir stratejik çerçeve oluşturmak. Yapay zekâ temelli program açan üniversite sayısını 80’e çıkaracağız. Bunlar arasında vakıf üniversitemiz de yer alacak. Bilişim ve yapay zekâ temelli programlar gibi büyük önem verdiğimiz siber güvenlikle ilgili olarak da ön lisans ve lisans programlarının sayısını artıracağız” dedi.

Resmi tatilde öğretmenlerin çalıştırılma iddiası

Özel Sektör Öğretmen Sendikası, iddiaya göre resmi tatilde rızası alınmadan öğretmenleri göreve çağıran ve gelmedikleri takdirde ücretlerini kesmekle tehdit eden Ümitköy ODTÜLÜLER Kurs Merkezi Patronu Ergün Pusat’ı protesto etti.

YDUS 2. dönem ek tercih sonuçları açıklandı (2024 ÖSYM YDUS 2. dönem ek tercih sonuçları sorgulama)

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) 2. dönem ek tercih sonuçları açıklandı. 17-21 Nisan tarihleri arasında alınan 2024-YDUS 2. dönem ek tercihlerinin ardından, adaylar bugünden itibaren sonuçlarını sorgulayabilecek. Peki, ÖSYM YDUS 2. dönem ek tercih sonuçları sorgulama ekranı.

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir