“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Ekonomik Lezzetli ve Pratik Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tarifi fikirleri! Kolay ve pratik tariflerle akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tariflerimizi deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika önerilerimiz var ?

Tavuklu Noodle Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış

  • 1 adet soğan, yemeklik doğranmış

  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış

  • 2 adet havuç, küp şeklinde doğranmış

  • 2 adet patates, küp şeklinde doğranmış

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  • 1 çorba kaşığı biber salçası

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

  • 1 litre tavuk suyu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kırmızı biber

  • 1 paket noodle

Tarif

  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyun, eritin.

  • Soğanı ekleyin, kavurun.

  • Sarımsağı ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.

  • Tavukları ekleyin, etler beyazlayıncaya kadar kavurun.

  • Salçaları ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.

  • Havuç ve patatesleri ekleyin, karıştırın.

  • Tavuk suyunu ilave edin, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Noodle’ları ayrı bir kapta haşlayın.

  • Haşlanmış noodle’ları tencereye ekleyin, 5 dakika daha pişirin.

  • Sıcak servis yapın.

Kinoa Salatası

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa

  • 2 su bardağı su

  • 1 büyük salatalık

  • 2 domates

  • 1 kırmızı soğan

  • 1 demet maydanoz

  • 1 limonun suyu

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber

Yapılışı

  • Kinoayı yıkayın ve süzün.

  • Tencereye 2 su bardağı su koyun ve kaynatın.

  • Kaynayan suya kinoayı ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

  • Pişen kinoayı süzgeçte süzün ve soğumaya bırakın.

  • Salatalığı, domatesleri ve kırmızı soğanı küp şeklinde doğrayın.

  • Maydanozu ince kıyın.

  • Bir salata kabında, pişmiş kinoa, doğranmış sebzeler ve maydanozu karıştırın.

  • Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.

  • Salatayı buzdolabında en az yarım saat bekletin.

  • Soğuk servis yapın.

Karnabahar Köftesi

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar

  • 1 adet patates

  • 1 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1/2 su bardağı galeta unu

  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz

  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kırmızı biber

Yapılışı

  • Karnabaharın yapraklarını ayırın ve çiçeklerini küçük parçalara ayırın.

  • Patates ve havucu soyun ve rendeleyin.

  • Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

  • Havuç ve patatesi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

  • Karnabahar parçalarını tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

  • Pişen sebzeleri bir kaba alın ve çatal yardımıyla ezin.

  • Galeta unu, ceviz, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin ve iyice karıştırın.

  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

  • Sıcak servis yapın.

Hurma Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı çekirdeksiz hurma

  • 1 su bardağı ceviz

  • 1 yemek kaşığı tarçın

  • 1/4 su bardağı sıcak su

  • Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)

Yapılışı

  • Hurmaları küçük parçalara ayırın ve blenderda püre haline getirin.

  • Cevizleri bir kaseye alın ve blenderda çekin.

  • Hurma püresine cevizleri, tarçını ekleyin ve karıştırın.

  • Sıcak suyu ekleyerek karışımı yoğurun.

  • Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

  • Taze nane yaprakları ile süsleyin ve servis yapın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir