Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

Bamya ayıklayan Ezgi Mola isyan etti: Sol yanım uyuştu

Geçtiğimiz ay işletmeci Mustafa Aksakallı ile iki yıllık evliliğini anlaşmalı olarak bitiren oyuncu Ezgi Mola, oğluyla birlikte Çeşme’de tatile çıktı. Eski eşiyle çocukları için bir araya gelen Mola, mutfakta bamya temizlerken yaşadığı zorlukları sosyal medya hesabından esprili bir dille paylaştı.

Terörsüz Türkiye süreci: Bahçeli’nin talebiyle Kardeşlik Türküsü hazırlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine, sanatçı Ali Kınık tarafından “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin “Kardeşlik Türküsü” hazırlandı.

BTÜ’ye 5 Yıl Süreyle Tam Akreditasyon

Bursa Teknik Üniversitesi, YÖKAK tarafından 5 yıl tam akreditasyon aldı. Gurur kaynağı oldu.

Aranan Hırsız Yakalandı

İzmir’de 25 yıl hapis cezası bulunan T.Y. polis tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Sarıoğlan’da ‘Sandıkta Unutulanlar’ Sergisi Açıldı

Unutulmuş el işleri yeniden hayat buldu; sergi, kültürel mirası koruyor ve ekonomik destek sağlıyor.

Konya’da sürücüler fark etti: Yüzlerce hiç açılmamış ilaç kutusu araziye atılmış

Kentte ikaz lambasının yanan otomobilini Konya-Antalya kara yolunda yol kenarına park eden Ebru İncel, boş arazide kullanılmamış ilaç kutularının bulunduğunu ve aralarında tansiyon, vitamin, insülin, ağrı kesici, diyabet hastalarının kullandığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir